Binnenkijken bij Tim en Natascha: ‘Ik stond om vier uur ‘s nachts in de rij bij Ikea’ - indebuurt Utrecht (2024)

Zij beschildert hagelwitte Nikes in haar vrije tijd, hij koopt unieke paren via lotingen of sneakerapps. Zij tovert sneakerdozen om tot plantenpotten, hij poetst dagelijks zijn 73 kicks tot ze weer blinken. Natascha (33) en Tim (30) zijn op z’n zachtst gezegd fan van sneakers. “In dit interieur is onze gedeelde liefde goed te zien.”

Advertentie wordt geladen…

Vol trots staat Tim voor zijn indrukwekkende schoenenkast, die zowel de hoek als een deel van de slaapkamermuur vult. De 73 paren – voornamelijk Nikes – staan zorgvuldig gesorteerd op kleur, vorm en model. Ik heb veel schoenen dubbel: één om te dragen en één voor in de kast”, vertelt Tim. “Nadat ik ze heb gedragen, poets ik ze zodat er geen vuiltje op te vinden is. Daarna gaat de schoenspanner erin om ze mooi te houden.”

Netjes, modern en strak

Net zoals er geen vuiltje op Tims schoenen te vinden is, is er geen vuiltje te vinden in het appartement aan de Veilinghavenkade, dat hij deelt met zijn vriendin Natascha. “We zijn allebei heel netjes en in dit nieuwbouwappartement is alles lekker modern en strak”, vertelt ze. Acht jaar geleden leerden ze elkaar kennen op een feestje in Club Basis. Dit appartement is de tweede woning die ze delen. Natascha: “We zochten iets met een extra kamer, wat goed uitkomt nu ik zwanger ben van ons eerste kindje.”

Lees verder onder de foto’s >

In de rij bij Ikea

Of het huis zo netjes en schoon blijft als de baby er is, weet het stel nog niet. Maar voorlopig is er in het strakke, moderne interieur genoeg ruimte voor bijzondere objecten. Tim vertelt: “Toen ik me in de sneakerwereld begon te verdiepen, ontdekte ik dat veel merken samenwerken met artiesten, kunstenaars en designers.” Hij wijst naar een wandkleed aan de muur: “Ik heb ooit om vier uur ’s nachts in de rij gestaan bij Ikea om dit tapijt te kopen, een unieke samenwerking van Virgil Abloh met Ikea.”

Mijn opa was goed bevriend met Dick Bruna

Toegankelijke kunst

Advertentie wordt geladen…

Virgil Abloh, de wijlen oprichter van het schoenenmerk Off-White, is niet de enige designer die zijn kunst toegankelijk wilde maken voor het grote publiek. “Daniel Arsham, een kunstenaar die eerder met Adidas samenwerkte, bracht ooit dit klokje uit bij Ikea”, vertelt Tim terwijl hij naar de wandkast in de woonkamer loopt. “Maar dan voor de Ikea-prijs.” Naast het klokje pronkt The Upside Down Face Vase, van de Amsterdamse kunstenaar Parra. Tim: “Daar heb ik ook schilderijen van en, uiteraard, schoenen.”

Lees verder onder de foto’s >

5

Duur beeldje in bad

Het derde plankje in de kast is gereserveerd voor een item dat Tim alleen met handschoenen aanraakt: een beeldje van kunstenaar Kaws. “Hier mag ik zelfs niet aankomen,” zegt Natascha lachend. Tim voegt toe: “Laatst had ik collega’s over de vloer voor een borrel. Toen ik terugkwam van de wc, stond het beeldje ineens in bad. Ik kreeg bijna een hartverzakking.” Een minder dure variant van Kaws staat op de wc. “Mijn moeder vond dit Kaws-poppetje ooit heel goedkoop online. Wat bleek? Hij was van AliExpress. Wel heel lief bedoeld.”

Schoenendozen als plantenpot

Niet alleen Tim, maar ook Natascha is gek op sneakers. In haar vrije tijd maakt ze schilderkunstwerkjes van hagelwitte Nikes voor baby’s, kinderen en volwassenen. Voor de baby ligt er ook al schoeisel klaar. Natascha zegt lachend: “We hebben nog geen commode of bedje, maar het eerste paar sneakers staat al klaar.” En waar Tim van de kunstwerken is, is Natascha van de planten. Zo tovert ze Nike-schoenendozen om tot plantenpotten. “Heel erg makkelijk om zelf te maken en het staat zoveel leuker.”

Lees verder onder de foto’s

5

De vriend van Dick Bruna

Op de vraag of ze een favoriet item in huis hebben, heeft Natascha al meteen een antwoord. “De nijntje-skateboards boven de bank”, zegt ze. “Ik vind ze zo heerlijk Utrechts. Eigenlijk is dit ook wel leuk voor op de kinderkamer…” Tim voegt toe: “Ik heb altijd al iets met nijntje gehad. Mijn opa was goed bevriend met Dick Bruna, dus ik ben opgegroeid met nijntje.” En Tims favoriete item? Zijn muur vol Nikes. “Soms maak ik een uitzondering. Zo heb ik één paar Converse-schoenen. Met nijntje erop.”

Jouw beurt

Wil jij laten zien hoe tof jouw woning eruitziet? Stuur een mail naar [emailprotected]. Misschien woon je wel in een hip appartement in Wittevrouwen of heb je een leuke woning in Pijlsweerd. Of je in een studentenkamer of stadsvilla woont; over iedere woning is wel iets te vertellen.

Binnenkijken bij Tim en Natascha: ‘Ik stond om vier uur ‘s nachts in de rij bij Ikea’ - indebuurt Utrecht (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated:

Views: 5911

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.